6-8 hengelle

  • 40 g voita
  • 4 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 5 pientä punajuurta
  • 2 kpl (noin 200 g) voitaikinalevyä (noin 9x18 cm)

Lisäksi:

  • noin ½ dl sinihomejuustomurua
  • saksanpähkinärouhetta

Tarjoiluun:

  • 2 kpl valurautaista blinipannua

1. Jaa voi puoliksi kahdelle blinipannulle ja anna sulaa. Kääntele voisulaa niin, että blinipannujen pohjat ja reunat ovat huolellisesti voissa.

2. Sekoita sokeri ja suola keskenään. Ripottele puolet seoksesta toiselle ja puolet toiselle pannulle.

3. Viipaloi esikypsennetyt punajuuret paksuhkoiksi viipaleiksi tai lohkoiksi. Asettele ne leikkauspinta alaspäin pannuille.

4. Kauli sulaneita taikinalevyjä sen verran, että saat venytetyksi niistä kaksi hieman blinipannua suurempaa ympyrää.

5. Nosta taikinat punajuuripalojen päälle ja pannun reunoille. Pistele haarukalla taikinaan reikiä.

6. Nosta pannut levyille. Kuumenna ja anna sokeri-voiseoksen poreilla hiljalleen noin 20 minuutin ajan. Nosta sitten uunin keskitasolle 175 asteeseen 15 minuutiksi. Anna paistua, kunnes taikinat ovat kypsiä. Kippaa valmiit tortutvarovasti lautaselle.

7. Ripottele torttujen pinnalle sinihomejuustomurua ja pähkinärouhetta ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi rapean salaatin seurassa.

-Kotivinkki, Jouluherkut 2010-