2 kpl

  • 2 kpl munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2½ dl kevytmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl rusinoita (keltaisia)
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • Voiteluun 1 kpl munaa

Venäjällä kulitsat on tapana koristella kirjaimin XB , jotka ovat alkukirjaimet sanoista Hristos Voskrese, Kristus on ylösnoussut.

Vaahdota munat ja sokeri. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää suola. Yhdistä maito munavaahtoon. Sekoita rusinat jauhoihin. Lisää jauhot vähitellen samalla taikinaa sekoittaen. Vaivaa lopuksi joukkoon pehmeä voi ja alusta taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Jätä desin verran taikinaa syrjään ja jaa loput taikinasta kahteen osaan. Pyöritä kaksi limppua pellille leivinpaperin päälle. Muotoile ylimääräisestä taikinasta koristeita limppujen päälle.

Anna kulitsojen kohota liinalla peitettyinä puolisen tuntia. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele limput munalla ja paista niitä noin 20 minuuttia. Tarjoile pashan kanssa.

-maku.fi-