Rieskat:

  • 2 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl kuivahiivaa
  • 1 dl Pirkka perunasosejauhetta
  • 1 tl timjamia
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1 rkl öljyä
  • n. 1 dl ohrajauhoja

Keitto:

  • 1 ps (25 g) Pirkka kuivattuja herkkutatteja
  • 7 dl vettä
  • 1 sipuli
  • n. 2 dl Pirkka maustekurkkuviipaleita
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 100 g Pirkka Kevyt Italian yrtit tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa

Vuokien voiteluun:

  • 1 kananmunan keltuainen

Laita tatit likoamaan puoleksi tunniksi 7 dl:aan vettä. Yhdistä kuivahiiva vehnäjauhoihin ja sekoita 42 asteiseen veteen. Sekoita joukkoon perunasosejauhe, timjami, valkuainen ja öljy. Lisää ohrajauhot vähitellen. Alusta napakaksi. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

Säästä tattien liotusvesi. Hienonna tattiviipaleet, sipuli ja valutetut maustekurkkuviipaleet. Sulata kattilassa voi, kuullota sipulit ja lisää joukkoon sienet. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Kaada kattilaan sienien liotusvesi. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää suola, mustapippuri, kurkkusilppu ja tuorejuusto. Kuumenna ja lisää kerma.

Kumoa kohonnut taikina pöydälle. Käytä leipomisessa reilusti ohrajauhoja. Jaa taikina neljään palaan. Kauli palat noin 3 mm:n paksuisiksi rieskoiksi, jotka ovat pari senttiä kulhojen halkaisijaa isompia. Voitele kulhojen reunat keltuaisella. Annostele keitto kulhoihin. Painele rieskakannet napakasti kulhojen reunoihin kiinni. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

-Pirkka-