4 hengelle lisäkkeeksi

  • 1 kasvihuonekurkku tai 4 avomaan kurkkua
  • peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • pieni nippu tilliä

1. Pese kurkku huolellisesti ja leikkaa kovat kannat pois. Vetele kurkusta pitkittäin nauhoja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja raasta inkivääri raastimen pienimmällä terällä.

2. Purista sitruunamehu. Sekoita mehuun inkivääriraaste, ruokosokeri ja suola.

3. Laita kurkkunauhat kulhoon ja kaada kastike joukkoon. Silppua tilli joukkoon ja sekoittele hyvin.

4. Kääntele ja hölskyttele kurkkuja liemessä ja anna sitten makuuntua ainakin puoli tuntia.

Vinkki: Vähän nahistunut kurkku piristyy mausteliemessä aromikkaaksi.

-Kotivinkki 5.5.2010-