8 annosta

  • 2 dl kaura- tai ruispuuroa
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • 15 g hiivaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 4½ dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 rkl rypsiöljyä

Päälle:

  • ½ dl sokeroimatonta hedelmä-/marjasosetta, esim. omenasosetta tai pakastemansikoita soseena

1. Sekoita puuroon lämmin tai kylmä maito niin, että saat haalean seoksen. Murenna hiiva ja sekoita joukkoon.

2. Lisää muut aineet, alusta löysähkö taikina, peitä liinalla ja anna kohota peitettynä huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia.

3. Leivo taikinasta suoraan leivinpaperoidulle pellille neljä leipää. Kohota peitettynä 10-20 minuuttia ja pistele haarukalla.

4. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia ja tarjoa lämpimänä marja- tai hedelmäsoseen kanssa.

-KG 7/2010-