• 4 rkl  rypsiöljyä tai voita
  • 2 rkl vahvaa curryjauhetta
  • 1 sipuli
  • 3 palsternakkaa
  • 2-3 isoa porkkanaa
  • 2 isoa jauhoista perunaa
  • 1 ½ l kasvislientä
  • ½ tl chilijauhetta
  • 200 g valkosipulituorejuustoa
Kuori ja paloittele sipuli, palsternakat, porkkanat ja perunat kattilaan.
Kuumenna öljy toisessa kattilassa. Lisää öljyyn curryjauhetta ja kuullota kasviksia mausteessa pienissä erissä.
Kaada perunakattilaan liemi ja mausteet.. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää halutessasi mausteita.
Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoittele keittoa, kunnes juusto on sulanut.
Vinkki! Notkista ranskankermaa maitotilkalla ja valuta lusikalla keittoannosten pinnalle. Ripottele päälle vielä paprikajauhetta ja persiljasilppua.

-Kodin kuvalehti 26.1.2012-