• 1 pkt (500 g) lehtitaikinaa

Täyte:

  • 4 hapahkoa omenaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • ripaus murskattua muskottipähkinää
  • 2 rkl voita

Päälle:

  • tomusokeria
  • kermavaahtoa

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli siitä pyöreä levy. Aseta taikinalevy piirakkavuokaan ja täytä piirakanpohja omenaviipaleilla, ripottele päälle sokeri ja mausteet, laita voi nokareina päälle. Taita taikina piirakan reunoista täytteen päälle (älä peitä omenia kokonaan). Paista noin 45 minuuttia 175 asteessa, kunnes omenatäyte poreilee ja taikinareunus on vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä hiukan ja siirrä sitten piirakka tarjoiluvadille. Ripottele tomusokeria reunoille ja tarjoile kermavaahdon kera.

-Sparin esite