Noin 10 annosta

  • noin 700 g punajuuria
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • noin 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • 1/4-½ tl Pirkka Sambala Oelek-chilitahnaa
  • 1 dl persiljaa

Koristeeksi:

  • sitruunalohkoja tai -viipaleita

Sinihomejuustokastike:

  • 1 prk (2 dl) kermaviiliä
  • noin 60 g sinihomejuustoa
  • ½ rkl sitruunanmehua
  • 1 tl juoksevaa hunajaa

Koristeeksi:

  • persiljaa

Harjaa punajuuret puhtaiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi koosta riippuen noin 45-60 minuuttia. Kuori ja kuutioi punajuuret.

Sekoita sitruunan mehu, öljy, hunaja, suola ja Sambal Oelek keskenään. Kaada marinadi punajuurten päälle ja anna marinoitua vähintään tunti, mielellään yön yli jääkaapissa. Sekoita joukkoon runsaasti hienonnettua persiljaa. Koristele sitruunalohkoilla tai -viipaleilla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Koristele kastike persiljalla.

-Pirkka-