• 1 omena
  • 1 kypsä päärynä
  • 1 hiukan kova banaani
  • 1 tuore kypsä miniananas tai 1 tlk (227 g) ananasrenkaina
  • ½-1 tlk (a 425 g) mangoviipaleita sokeriliemessä
  • 2 rkl sokeria

Tarjolle:

  • vaniljajäätelöä

Siivilöi säilykehedelmät liemistä ja valuta kuiviksi talouspaperin päällä. Kuivaa hedelmien pinta paperilla. Jos käytät tuoretta ananasta, viipaloi se kuorineen. Pese ja kuivaa omena ja päärynä huolellisesti. Halkaise, poista siemenkodat ja leikkaa ne kuorineen viipaleiksi tai ohuiksi lohkoiksi. Kuori banaani ja leikkaa vinoiksi viipaleiksi.

Asettele hedelmät tasapohjaiseen, voideltuun uunivuokaan limittäin. Kuumenna uunin grillivastus 250 asteiseksi. Ripottele sokeria tasaiseksi kerrokseksi hedelmille ja paahda välittömästi noin 15 minuuttia uunissa ylätasolla, kunnes sokeri ruskettuu ja antaa hedelmille väriä. Tarjoa kuumina vaniljajäätelön kanssa.

-Lehdestä-