• ½ l vettä
  • ½ palaa (25 g) hiivaa
  • 2 tl mineraalisuolaa
  • ½ pkt (350 g) mämmiä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl öljyä tai sulatettua voita tai margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mineraalisuola, mämmi ja kaurahiutaleet. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa rasva. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pyöreitä, soikeita tai solmun mallisia sämpylöitä. Pane sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota hyvin. Paista sämpylöitä 225 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.

-Lehdestä-