6 annosta
  • 1½ dl täysjyväriisiä
  • 4 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 2 appelsiinia
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 prk (250 g) vaniljarahkaa
  • 4 rkl sokeria
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää vettä tarvittaessa. Anna riisin jäähtyä. Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Paloittele pieniksi paloiksi ja mausta appelsiinit sitruunan kuorella ja mehulla. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon riisi ja appelsiinit mehuineen. Sekoita ainekset tasaiseksi. Tarjoa kylmänä jälkiruokana tai  välipalana.

-Yhteishyvä 1/11-