10-12 kpl

  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 50 g voisulaa tai juoksevaa margariinia
  • 1½ dl piimää (tai maitoa)

1. Mittaa jauhot, kohotusaine ja mausteet kulhoon. Kaada neste ja rasva mittakannuun.

2. Sekoita ainekset keskenään.

3. Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle. Kauli paksuhkoksi levyksi ja ota muotilla tai juomalasilla kakkusia.

4. Lado leipäset uunipellille ja paista kymmenisen minuuttia 225 asteisessa uunissa.

Vinkki: Voit korvata kolmanneksen vehnäjauhoista kaurahiutaleilla, puolikarkeilla spelttijauhoilla tai -hiutaleilla. Makean teeleivän saat lisäämällä kuivien ainesten joukkoon 1 rkl sokeria, 1 dl silputtuja kuivahedelmiä (aprikoosia, viikunaa, taatelia, luumuja tai rusinoita) ja ½ dl rouhittuja pistaaseja, pähkinöitä tai manteleita. Suolaista makua teeleipiin saa lisäämällä taikinaan 1½ dl juustoraastetta.

-Kotiliesi 6.9.2005-