Noin 35 kpl

Pohjataikina:

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl inkivääriä (jauhetta)
  • 2½ dl sokeria
  • 250 g jääkaappikylmää voita

Inkiväärikaramellikuorrutus:

  • 150 g voita
  • 3/4 dl vaaleaa siirappia
  • 1½ rkl inkivääriä (jauhetta)
  • 3½ dl tomusokeria

Koristeluun:

  • 120 g pecanpähkinöitä

1. Yhdistä pohjataikinan kaikki raaka-aineet voita lukuun ottamatta.

2. Pilko voi noin 2 cm:n kuutioiksi. Nypi voikuutiot kuiviin aineisiin käsin niin, että saat tasaisen murumaisen taikinan. Voit tehdä taikinan myös monitoimikoneessa leikkuuterällä.

3. Vuoraa 20x30 cm: n kokoinen suorakaiteen muotoinen vuoka (esimerkiksi suuri lasagnevuoka) leivinpaperilla. Painele taikina tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Valmista inkivääri-karamellikuorrutus. Mittaa voi, siirappi ja inkivääri kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes voi sulaa. Siivilöi tomusokeri sekaan koko ajan hyvin sekoittaen.

5. Kaada kuorrutus pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

6. Nosta levy vuoasta leivinpaperin avulla ja leikkaa se noin 4x4 cm:n ruuduiksi pitkällä veitsellä.

-Kotivinkki 17.11.2010-