4 hengelle

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli
  • puolikas punainen chili
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • ½ tl kuminaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 250 g maapähkinävoita
  • 2-3 dl vettä

1. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Kuullota sipulit ja chili kattilassa öljytilkassa ja laita ne pieneen metalliastiaan tai folion päälle. Savusta sipuli-chilisilppua noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

2. Soseuta savustettu sipuliseos, kookosmaito ja kumina. Lisää sitruunamehu ja maapähkinävoi. Sekoita, kunnes seos on tasaista.

3. Laita seos kattilaan. Lisää vesi ja hauduta sekoittaen noin viisi minuuttia tai kunnes kastike on sopivan paksuista.

-Kotivinkki 25.5.2011-