6 annosta

  • 6 perunaa
  • 300 g juuriselleriä
  • 1½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 dl ruokakermaa

Leikkaa leivinpaperista suorakaiteen muotoisen (1,5 l) leipävuoan kokoiset kaistaleet ja vuoraa vuoka niillä.

Kuori ja leikkaa perunat ja selleri ohuen ohuiksi viipaleiksi, esim. juustohöylällä tai yleiskoneella. Asettele viipaleet kerroksittain vuokaan maustaen välit suolalla ja pippurilla. Kaada päälle puolet kermasta. Kypsennä 200 asteessa 30 minuuttia. Nosta vuoka uunista, painele pinta tasaiseksi ja kaada loppu kerma päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä seuraavaan päivään. Kuumenna ja leikkaa annosviipaleiksi.

-Yhteishyvä 11/04-