Noin 3 dl valmista ketsuppia

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 salottisipuli
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 3 dl vettä
  • 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 3 tomaattia kuutioituna
  • ½ miedohko chilipalko
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • noin 1 tl suolaa
  • ½ tl vastarouhittua mustapippuria

Kuori ja hienonna sipulit. Mittaa sokeri, viinietikka ja vesi kattilaan. Lämmitä, kunnes sokeri liukenee. Lisää joukkoon sipulit, paseeratut tomaatit, tomaattikuutiot, chili ja timjami. Anna kiehua keskilämmöllä, kunnes seos sakenee (noin 40 minuuttia). Soseuta seos tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Kokeile ketsuppiin muitakin mausteita. Esimerkiksi basilika ja muut yrtit antavat mukavaa lisämakua. Chilipalan sijaan voit käyttää chilijauhetta varovasti, makusi mukaan.

-Kodin kuvalehti 7.4.2011-