2-3 annosta

(maidoton)

  • 1 pkt (270 g) maustamatonta luomutofua
  • 3 rkl makeaa soijakastiketta
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi

Paistamiseen:

  • 1 rkl öljyä

Tomaatti-oliivisalsa

  • 3 luumutomaattia
  • 8 mustaa kivetöntä oliivia
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl persiljaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Leikkaa tofu viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset laakeapohjaisessa astiassa ja nosta viipaleet maustumaan 15 minuutiksi. Käännä kertaalleen, jotta maut imeytyvät tasaisesti. Valmista salsa. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Kuutioit tomaatit, oliivit ja sipuli. Sekoita ainekset ja hienonna joukkoon persilja. Mausta kevyesti öljyllä, suolalla ja pippurilla. Kuivaa tofuviipaleet talouspaperilla ja paista öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Tarjoa lämpimät tofupihvit tomaatti-oliivisalsan kanssa.