Valmistus 15 min.
4 annosta
Yksi annos 465 kcal
  • 450 g parsakaalia
  • 200 g täysjyvänuudeleita
  • 1 l vettä
  • 1 pkt (250 g) kotijuustoa (rasvaa 8,5 %)
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • 2-3 rkl makeaa chilikastiketta
1. Huuhtele parsakaali ja leikkaa kukinnoiksi. Poista varresta paksuin ulkokerros ja leikkaa varsi pienemmiksi paloiksi.
2. Höyrytä parsakaali lähes kypsäksi joko kattilassa tai mikroaaltouunissa (esim. silikonisessa höyrytysastiassa). Parsakaali saa jäädä hieman napakaksi.
3. Kiehauta vesi nuudeleita varten. Murenna nuudelit pienemmiksi ja nosta veteen. Ota kattila pois levyltä ja anna nuudeleiden pehmetä vedessä noin 5 minuuttia. Siivilöi nuudelit ja sekoita ne höyrytettyihin parsakaaleihin. Jaa parsakaali-nuudeliseos vadille.
4. Valuta kotijuustoa ja leikkaa se viipaleiksi. Lisää juusto parsakaali-nuudeliseoksen sekaan.
5. Viimeistele seesaminsiemenillä ja cashewpähkinöillä. Valuta päälle makeaa chilikastiketta.

-Kevyt kokki 12/2011-