16 kpl croissantteja

  • 2 dl kylmää maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita

Voiteluun:

  • muna

1. Murenna hiiva kylmään maitoon. Lisää muna, suola ja jauhot. Anna kohota jääkaapissa puolisen tuntia.

2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa huoneenlämpöinen rasva viipaleiksi ja aseta ne taikinalevyn keskelle. Käännä taikinalevyn reunat voipalojen päälle. Käännä pakettia 90 astetta ja kauli taas suorakaiteeksi. Toista  sama 3 kertaa ja anna taikinan levähtää.

3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat pyöreiksi levyiksi ja leikkaa ne taikinapyörällä kahdeksaan kolmion muotoiseen osaan. Kääri kolmiot sarviksi aloittaen kolmion kannasta. Anna sarvien kohota kymmenisen minuuttia, voitele munalla ja paista 225 asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Tarjoa heti.

-Lehdestä-