4 annosta

  • 300 g juuriselleriä kuorittuna
  • 150 g varsiselleriä
  • 1 omena
  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raasteena
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 l vettä tai kasvislientä
  • 1½ dl kermaa
  • 1-2 tl suolaa
  • mustapippuria

1. Paloittele kaikki juurekset kattilaan ja kuullota niitä 15 minuuttia miedolla lämmöllä.

2. Lisää mausteet sekä vesi kattilaan ja keitä juureksia noin 20 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet.

3. Poista laakerinlehdet ja soseuta keitto tehosekoittimessa. Lisää halutessasi kermaa ja tarkista maku. Kiehauta keitto vielä ennen tarjoilua.

-KG maalis-huhtikuu 2011-