n. 25-30 kpl

  • 100 g margariinia
  • 2 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 3 munaa

Täyte:

  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 3 rkl sokeria
  • 200 g vadelmia

Kuumenna rasva ja vesi kattilassa kiehumispisteeseen. Siivilöi kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos nesteeseen puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Keitä taikinaa koko ajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Nosta taikina jäähtymään 5-10 minuutiksi. Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella koko ajan vatkaten. Nosta taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperoidulle pellille pieniä ruusukkeita tai nostele lusikalla pieniä kekoja. Huomaa, että taikina kohoaa uunissa kaksinkertaiseksi. Paista tuulihattuja 200 asteessa 20-25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana. Notkista tuorejuustoa sekoittaen kulhossa. Mausta sokerilla ja lisää vadelmat kevyesti sekoittaen. Halkaise jäähtyneet tuulihatut terävällä veitsellä halki ja täytä täytteellä.

-Yhteishyvä 5/04-