6-8 hengelle

  • 2 luomukananmunaa
  • 1½ dl ruokosokeria
  • 3 dl porkkanaraastetta
  •  1 dl rypsiöljyä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/4 tl inkivääriä
  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa
  • rasvaa vuoan voiteluun

Päälle:

  • 100 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
  • 1 dl hillottuja appelsiininpaloja

1. Vatkaa luomukananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele laakea pyöreä tai suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Porkkanakakku saa jäädä hieman kosteaksi: silloin se on mehevimmillään. Jäähdytä kakkua hetki ja kumoa se.

4. Levitä tuorejuusto kakun pinnalle ennen  tarjoilua ja koristele vielä appelsiininpaloilla.

Vinkki: Voit valmistaa kakun muutamaa päivää ennen tarjoilua ja päällystää sen vasta hetkeä ennen tarjoamista. Porkkanakakku kestää myös pakastamisen. Sulata kakku hitaasti huoneenlämmössä.

-Kotivinkki 2010-