12-14 kpl

  • 7 dl viljaisaa mysliä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä tai pähkinöitä

Nekkukastike:

  • 2 dl siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kermaa

1. Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen, 20X24 cm: n pituinen uunisuoka.

2. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään.

3. Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja kerma. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä puolisen tuntia välillä sekoittaen, kunnes kastike muuttuu sitkeäksi. Pudota tippa kinuskikastiketta kylmään veteen. Kastike on valmista, jos tippa jähmettyy kylmässä vedessä nekkuisen kovaksi.

4. Kaada siirappiseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Anna levyn jähmettyä huoneenlämmössä. Irrota myslilevy vuoasta ja poista varovasti paperi. Leikkaa levyt 12-14 palaksi. Pakkaa patukat kuivaan pahvirasiaan tai kääri jokainen erikseen folioon.

-Kotiliesi 16.8.2005-