• 5 dl raparperipaloja
  • kaneli- tai vaniljatanko
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 dl hillosokeria

Pähkinäkakku:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl jauhettua pähkinää
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

1. Leikkaa raparperinvarret pieniksi kuutioiksi. Kuumenna palat kattilassa, joukkoon voi lisätä tilkkasen vettä. Mausteeksi voi lisätä kaneli- tai vaniljatangon. Lisää sokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä. Poista kaneli- tai vaniljatanko.

2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

3. Voitele 6 pientä annosvuokaa tai piirakkavuoka. Lusikoi raparperiseosta vuokiin ja peitä pinta pähkinäkakkutaikinalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.