- 5 dl raparperipaloja
- kaneli- tai vaniljatanko
- ½ dl fariinisokeria
- 1 dl hillosokeria
Pähkinäkakku:
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1 dl jauhettua pähkinää
- 2 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
1. Leikkaa raparperinvarret pieniksi kuutioiksi. Kuumenna palat kattilassa, joukkoon voi lisätä tilkkasen vettä. Mausteeksi voi lisätä kaneli- tai vaniljatangon. Lisää sokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä. Poista kaneli- tai vaniljatanko.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Voitele 6 pientä annosvuokaa tai piirakkavuoka. Lusikoi raparperiseosta vuokiin ja peitä pinta pähkinäkakkutaikinalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Kommentit