• 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl juustokuminansiemeniä
  • 1 tl kanelia
  • 1/4 tl chilirouhetta tai -jauhetta
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 9 dl kasvislientä
  • 1 prk (400 g) kuorittuja (kirsikka)tomaatteja
  • 2 dl keitettyjä kikherneitä
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ dl hienonnettua minttua

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita ja mausteita kattilassa öljyssä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon linssit, kasvisliemi ja kuoritut tomaatit. Anna seoksen kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Hauduta seosta keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella karkeahkoksi. Lisää kikherneet, sitruunankuori ja -mehu. Anna keiton lämmetä. Mausta keitto tuoreella mintulla.

Vinkki: Voit korvata chilin savuchilirouheella tai teelusikallisella harissatahnaa. Harissa on valkosipulilla, korianterilla ja kuminalla maustettu tulinen chiliseos, joka on suosittu etenkin pohjoisafrikkalaisessa keittiössä. Sitä myydään etnisissä ruokakaupoissa.

-Glorian ruoka&viini 2/2011-