4 annosta

  • 750 g kiinteitä perunoita
  • ½ purjo
  • 1 l kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl valmista pestokastiketta (esim. Pirkka)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl hienonnettuja, tuoreita yrttejä, esim. kirveliä ja timjamia
  • (suolaa)
  • mustapippuria myllystä

1. Kuori ja keitä perunat. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin viilenemään.

2. Hienonna purjo. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuullota purjosieniseosta pinnoitetulla pannulla öljyssä, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.

3. Viipaloi kylmät perunat. Yhdistä ne sieniseoksen, peston ja sitruunamehun kanssa. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit. Mausta mustapippurilla ja halutessasi ripauksella suolaa.

-Kevyt kokki 12/2011-