4 annosta

Yrttipesto

  • 1-3 valkosipulinkynttä
  • 2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja ruohosipulia
  • 2 rkl pinjansiemeniä tai mantelirouhetta
  • 4 rkl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl vettä tai kasvislientä
  • suolaa, vastarouhittua mustapippuria

Tarjoiluun

  • 250 g täysjyväpastaa
  • 4 rkl raastettua parmesaania

1. Kiehauta runsaasti vettä pastaa varten. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuori valkosipulit ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon yrtit, öljy, sitruunamehu ja vesi. Hienonna karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä tai sitruunamehua.

3. Yhdistä pasta ja kastike. Ripottele päälle juustoraaste.

-Kevyt kokki 6/2011-