4 annosta

  • 2 omenaa (kirpeä ja hapan lajike, esim. Granny Smith)
  • 2 kanelitankoa
  • 1 rkl suikaloitua tuoretta inkivääriä
  • 4 kokonaista neilikkaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2-3 rkl omenatäysmehua

Lisäksi

  • 4 täysjyvä-digestivekeksiä
  • 200 g turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10%)

1.  Kuori omenat (suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria) ja poista niistä siemenkodat. Kuutioi omenat ja siirrä ne kattilaan.

2. Lisää kanelitangot, inkivääri, neilikat, hunaja ja omenamehu. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes omenakuutiot ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.

3. Murenna jälkiruokamaljojen pohjalle ensin keksit. Lisää päälle omenaseosta ja viimeistele turkkilaisella jogurtilla. Jos omenaseosta jää yli, lisää sitä nokare jogurttikerroksen päälle.

-Kevyt kokki 12/2011-