4 annosta

  • 5 keskikokoista perunaa (300 g)
  • pieni kukkakaali (400 g)
  • 4 porkkanaa
  • 12 herneenpalkoa
  • (noin 1 dl herneitä)
  • 1 dl tuoretta pinaattia
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl rasvatonta maitoa
  • 150 g Polar-sulatejuustoa (rasvaa 9%)
  • ripaus mustapippuria
  • silputtua ruohosipulia ja persiljaa

1. Raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi. Lohko perunat, viipaloi porkkanat ja jaa kukkakaali kukinnoiksi. Riivi herneet tai, jos ne ovat kovin ohuita, käytä ne sellaisenaan.

2. Kiehauta suolalla maustettu vesi. Lisää perunat, kukkakaali ja porkkanat. Keitä kasvikset miltei kypsiksi. Lisää herneet ja pinaatti. Keitä vielä pari minuuttia.

3. Kuumenna maito toisessa kattilassa. Paloittele sekaan sulatejuusto ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Lisää maito-juustoseos kasviskeittoon ja mausta pippurilla. Ripottele pinnalle vihersilppua. Tarjoa ruisleivän ja minitomaattisalaatin kanssa.

-KG kesä-heinäkuu 2011-