6 annosta

  • n. 1 kg perunoita
  • 50 g kevät- tai ruohosipulia
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 1 dl mustia oliiveja
  • ½ tl suolaa

Kastike:

  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • ½ dl maustamatonta jogurttia
  • ½ rkl sinappia

Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Hienonna kevätsipuli ja murenna juusto pienemmiksi paloiksi. Sekoita kulhossa jäähtyneet viipaloidut perunat, kevätsipuli, murustettu sinihomejuusto sekä oliivit. Ripottele pinnalle hieman suolaa. Sekoita öljystä, sitruunamehusta, maustamattomasta jogurtista sekä sinapista kastike. Kaada kastike perunoiden päälle ja sekoita kevyesti.

-Yhteishyvä 5/04-