• 1 pkt (400 g) pakastettua ruis-perunataikinaa

Täyte:

  • 8 keskikokoista punajuurta
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 1 tl piparjuuriraastetta
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 dl kasvirasvasekoitetta

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.

2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä halkaisijaltaan 21-23 cm:n irtopohjavuoka. Peitä taikina leivinpaperilla. Täytä vuoka kuivatuilla herneillä. Paista pohjaa 180 asteisessa uunissa 20 minuutin ajan.

3. Poista herneet ja leivinpaperi.

Täyte:

1. Kuori ja raasta punajuuret.

2. Sekoita punajuuri, mausteet ja kasvirasvasekoite raasteeseen.

3. Murenna homejuusto ja lisää täytteeseen.

4. Kaada täyte piiraspohjalle ja paista vielä 20-30 minuuttia. Peitä piiras leivinpaperilla, jottei piiraan pinta pääse kuivumaan liikaa.

-Kotivinkki 2/2006-