4-6 annosta

  • 1 kurkku

Täyte:

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 hapan omena (vihreä)
  • 2 lehtisellerin vartta
  • ½ tl yrttisuolaa
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta tilliä tai 1 tl kuivattua
  • ½ tl currya

Leikkaa kurkusta 8-10 kpl samankokoista palaa. Poista kurkuista esim. teelusikalla tai palloraudalla osa pehmeästä keskuksesta niin, että keskelle muodostuu kuppi. Kuori ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös lehtisellerin varret sekä kurkun pehmeä sisus. Sekoita kulhossa pehmennettyyn tuorejuustoon muut aineet. Nosta nokare täytettä kurkkukuppeihin ja koristele tuoreella tillin oksalla.

Vihje: Käytä loppu täytteestä esim. patongin levitteenä.

-Yhteishyvä 4/05-