4 annosta

Energiaa 330 kcal/annos.

  • 1 bataatti (500 g)
  • 2 paprikaa (punainen ja keltainen)
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2½ tl cajunmaustetta
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl täysjyväriisiä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tlk (265 g) kidneypapuja
  • 1 pieni kuivattu chili
  • 2-3 dl vettä

1. Kuori ja kuutioi bataatti. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja kannat ja paloittele. Viipaloi lehtisellerin varret.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuloita ensin padan pohjalla öljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon bataatit ja kaikki mausteet. Kääntele aineksia, kunnes mausteet luovuttavat hieman aromia. Lisää joukkoon riisit ja sekoita, kunnes riisit muuttuvat läpikuultaviksi.

3. Sekoita joukkoon paprikat, lehtisellerinvarret, tomaattimurska, valutetut kidneypavut ja kuivattu chili kokonaisena. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää joukkoon 2 dl vettä. Anna padan porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä ja anna padan hautua vielä hetken kannen alla. Poista chili ja tarjoile pata höyryävän kuumana.

-KG tammi-helmikuu 2011-