15-18 kpl

  • 2 dl tummaa puuroutuvaa riisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 iso sipuli
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 500 g säilyke-kikherneitä
  • 1½ dl vettä
  • 2 rkl soijaa
  • 2 tl jeeraa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 1 dl kauraleseitä
  • 1 muna
  • 3 rkl parmesaaniraastetta

Vuokien voiteluun:

  • öljyä

Lisäksi:

  • alumiinisia muffinivuokia tai muffinipelti

Keitä ensin riisi. Mittaa kattilaan vesi. Kiehauta ja lisää huuhdotut riisit ja kasvisliemikuutio. Keitä noin 35 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes riisit ovat kypsiä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi.

Mittaa kulhoon huuhdotut, valutetut kikherneet ja vesi. Soseuta sauvasekoittimella.

Sekoita joukkoon soija, mausteet, tomaattipyree ja kuullotetut sipulit. Sekoita lopuksi joukkoon keitetty riisi, kauraleseet, muna sekä parmesaanijuustoraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman vehnäjauhoja.

Voitele alumiiniset muffinivuoat tai muffinipelti öljyllä. Nostele taikinaa vuokiin piripintaan. Painele taikina melko tiukasti vuokiin ja tasoita pinta.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Tarjoa valkosipulijogurttikastikkeen kanssa lisäkkeenä. Muffinit voi tehdä edellisenä päivänä ja tarjota kylminä tai lämmitettyinä.

-Kodin kuvalehti 2.12.2010-