Pohja:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl juoksevaa leivontamargariinia
  • 3 rkl kermaa tai kasvirasvasekoitetta (Ruoka Flora)

Täyte:

  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk ricotta-juustoa
  • 1½ dl aurinkokuivattuja öljyyn säilöttyjä tomaatteja
  • ½ dl auringonkukan siemeniä
  • 2 dl kermaa tai kasvirasvasekoitetta (Ruoka Flora)
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria

Tee pohja. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon margariini. Lisää kerma. Sekoita taikinaksi. Älä vaivaa! Muuten pohjasta tulee sitkeä. Painele taikina voideltuun vuokaan. Silppua sipuli. Ruskista öljyssä paistinpannulla. Levitä suikaleet pohjan päälle.

Jätä 5-7 tomaattia koristeeksi. Pilko loput pikkupaloiksi. Sekoita muna, kerma, ricotta, auringonkukan siemenet, tomaattipalat ja pippuri. Kaada seos pohjan päälle. Koristele. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia eli kunnes täyte on hyytynyt.