8 annosta

  • 5-6 isoa porkkanaa (600 g)
  • 2 palsternakkaa (300 g)
  • 200 g herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl vastarouhittua pippuria
  • 5 rkl pähkinälevitettä
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Yrttikastike:

  • ½ ruukkua basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2-3 rkl valkoista balsamicoa
  • 2 tl hunajaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • veitsenkärjellinen pippuria

1. Kuori juurekset, pilko kattilaan, lisää vesitilkka ja kypsennä. Puhdista ja viipaloi sienet ja sipuli, kuullota öljyssä ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

2. Soseuta juurekset, sekoita joukkoon pähkinälevite, kananmunat, suola, pippuri ja maissitärkkelys.

3. Vuoraa noin litran vetoinen vuoka voidelluilla leivinpaperisuikaleilla, kaada puolet seoksesta vuokaan ja lisää sieniseos. Painele kevyesti ja lisää loput juuressoseesta. Peitä vuoka foliolla ja paista 200 asteessa vesihauteessa noin tunti.

4. Valmista kastike. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kapeaan kulhoon ja sekoita tasaiseksi.  Tarjoa terriinin kanssa ja lisäkkeenä paahdettuja juureksia.

-KG 7/2010-