Noin 8 annosta

Perunataikina:

  • 1 dl perunamuusijauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g margariinia
  • 1 dl vettä

Täyte:

  • noin 400g sipulia
  • 1 purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl sokeria
  • ½ kasvisliemikuutiota
  • 1 dl vettä
  • ½ tl timjamia
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 150 g ranskankermaa
  • 3 dl juustoraastetta

Sekoita muusijauhe, jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon margariini. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai hienonna ne. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit sokerin kanssa. Murusta joukkoon liemikuutio ja lisää vesi, mausteet ja ranskankerma. Kypsennä seosta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta täyte jäähtymään. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta kaulinta apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 25-30 minuuttia.

-Yhteishyvä 2/11-