8-10 isoa leivosta

  • 300 g tummaa suklaata
  • 125 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g jauhettua mantelia
  • 4 kananmunaa
  • 100 g maitorahkaa
  • 150 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 0,75 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

  • suklaamakeisia
  • pölysokeria

Sulata suklaa ja voi kattilassa. Jäähdytä seosta hetki.

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa sokeri, jauhoseos, mantelijauhe ja 3 munaa tasaiseksi taikinaksi. Yhdistä joukkoon sulatettu suklaa-voiseos.

Valuta rahka ja vatkaa joukkoon sähkövatkaimella tuorejuusto, jäljelle jäänyt muna ja sokerit.

Jaa suklaataikina muffinivuokiin. Lusikoi päälle rahkaseosta.

Pyörittele taikinakerroksia varovasti niin, että niihin muodostuu muutama raita.

Paista leivoksia 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat jähmettyneet päältä.

Koristele jäähtyvät leivokset suklaamakeisilla. Tarjoa leivokset saman päivän aikana.

-Lehdestä-