• 1 kookas kesäkurpitsa
  • suolaa

Täyte:

  • 5 dl tuoreita sieniä, kantarelleja tai tatteja tai siitakkeita
  • 1 sipuli
  • 4 lipstikanlehteä
  • 1 sellerinvarsi
  • 2 dl ruokakermaa tai kasviskermaa
  • suolaa ja paprikajauhetta

Päälle:

  • parmesaaniraastetta ja silputtua lipstikkaa

1. Leikkaa kesäkurpitsa noin 5 cm:n korkuisiksi palkeiksi ja koverra kupeiksi. Ripota kuppeihin hiukan suolaa ja pane pannulle tiiviin kannen alle. Höyrytä pehmeiksi omassa liemessään (noin 5 minuuttia).

2. Pilko sienet, sipuli, lipstikka sekä selleri ja kiehauta pannulla. Kaada joukkoon kerma ja keitä kokoon. Mausta suolalla ja paprikajauheella.

3. Jaa seos pehmenneisiin kuppeihin ja tarjoa kuumennettuina juusto-lipstikkaseoksen kanssa. Voikukan terälehdillä "sahramoitu" riisi sopii kesäherkun seuraksi.

-Kotiliesi 7.6.2005-