- 1 kookas kesäkurpitsa
- suolaa
Täyte:
- 5 dl tuoreita sieniä, kantarelleja tai tatteja tai siitakkeita
- 1 sipuli
- 4 lipstikanlehteä
- 1 sellerinvarsi
- 2 dl ruokakermaa tai kasviskermaa
- suolaa ja paprikajauhetta
Päälle:
- parmesaaniraastetta ja silputtua lipstikkaa
1. Leikkaa kesäkurpitsa noin 5 cm:n korkuisiksi palkeiksi ja koverra kupeiksi. Ripota kuppeihin hiukan suolaa ja pane pannulle tiiviin kannen alle. Höyrytä pehmeiksi omassa liemessään (noin 5 minuuttia).
2. Pilko sienet, sipuli, lipstikka sekä selleri ja kiehauta pannulla. Kaada joukkoon kerma ja keitä kokoon. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
3. Jaa seos pehmenneisiin kuppeihin ja tarjoa kuumennettuina juusto-lipstikkaseoksen kanssa. Voikukan terälehdillä "sahramoitu" riisi sopii kesäherkun seuraksi.
-Kotiliesi 7.6.2005-
Kommentit