2 leipää

  • 6 dl kylmää vettä
  • 3 sitruunan raastettu kuori
  • 12 g (1/4 palaa) hiivaa
  • 4 dl karkeaa spelttijauhoa
  • noin 10 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl suolaa
  • 1 dl sitruunaöljyä tai oliiviöljyä

Sitruunavoi:

  • 100 g voita
  • sitruunan raastettu kuori
  • nippu silputtua persiljaa

1. Mittaa ainekset yleiskoneeseen ja anna koneen käydä hiljalleen kymmenisen minuuttia. Taikina saa olla napakkaa. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa yön yli.

2. Alusta taikinaa leivinpöydällä viitisen minuuttia. Jaa taikina kahtia ja leivo kaksi pitkänomaista leipää. Nostata leipiä noin tunti.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta uunin pohjalle laakea vesiastia. (Höyry saa aikaan rapean kuoren). Pane leivät uunin alaosaan ja laske lämpötila 200 asteeseen. Paista noin 35 minuuttia.

4. Sekoita sitruunavoin ainekset ja tarjoa leivän kanssa.

-Kotiliesi 7.2.2006-