5-6 annosta

  • 1 pieni (n. 150 g) purjo
  • 1 rkl öljyä
  • 1 l vettä
  • 1 (300 g) parsakaali
  • 1 (300 g) kesäkurpitsa
  • 3 dl Pirkka-maustekurkkuviipaleita
  • ½ tl suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 200 g sulatejuustoa
  • 200 g Pirkka-savukirjolohifileetä palana (ruodoton)
  • 3/4 dl tuoretta timjamia

Viipaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota purjot. Kaada kattilaan vesi ja kuumenna. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Suikaloi kesäkurpitsa ja maustekurkut. Pane parsakaalit kiehumaan. Keitä pari minuuttia ja lisää kesäkurpitsat, kurkku, suola ja mustapippuria. Anna kiehua edelleen pari minuuttia ja sekoita joukkoon sulatejuusto. Lisää paloiteltu lohi ja silputtu timjami. Kuumenna keitto. Tarjoa rapean leivän kanssa.

-Ruoka Pirkka 15.7.2006-