4 annosta

  • 1 punainen chilipaprika
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 600 g porkkanaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 tomaattia
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 8 dl vettä
  • 150 g ranskankermaa

1. Poista chilistä kanta ja siemenet ja leikkaa paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki kattilan öljyssä miedolla lämmöllä. Kuori ja paloittele porkkanat. Lisää kattilaan. Kääntele tovi. Lisää chilit. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Halkaise tomaatit, poista kannat ja paloittele. Lisää kattilaan tomaatit, tomaattisose ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

3. Lisää keittoon ranskankerma ja soseuta tasaiseksi. Kuumenna sakea keitto höyryäväksi.

-Kotiliesi 1.2.2011-