noin 25 kpl

  • 175 g voita tai margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl kuohukermaa
  • noin ½ l mansikoita
  • noin 150 g raparperia
  • 1 dl sokeria

Nypi rasva ja jauhot kulhossa. Lisää kerma ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Kaaviloi taikina 4 mm paksuksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla kakkuja (halkaisija 10 cm). Puhdista ja viipaloi mansikat. Huuhdo raparperit ja leikkaa ne ½ cm:n pituisiksi paloiksi. Sekoita raparperit ja mansikat ja ripottele joukkoon sokeri. Pane täytettä kullekin piiraspohjalle ja taita pohjat kaksinkerroin. Paista piiraita 225 asteessa 15 minuuttia. Tarjoa piiraiden kanssa kermavaahtoa.

-Kotikeittiön parhaat-