4 annosta

  • 1 iso tai 2 pientä kukkakaalia

Täyte:

  • 1 tlk (500 g) Pirkka-tomaattimurskaa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 tl öljyä
  • 1½ tl sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • ½ dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • ½ tlk (a 385 g) Pirkka fetajuustokuutioita suolavedessä

Lisäksi:

  • kesäkurpitsaa

Poista kukkakaalista lehdet ja kanta. Koverra kanta mahdollisimman pieneksi, mutta kaali ei saa hajota. Keitä kaali miedosti suolatussa vähässä vedessä tiiviin kannen alla juuri ja juuri kypsäksi.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta sokerilla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi valutetut fetapalat ja basilika.

Nosta kuuma kukkakaali nurinpäin vadille. Täytä kukkakaalin sisus tomaatti-fetatäytteellä. Tarjoa loppu täyte erillisestä kulhosta. Nauti tuoreella timjamilla maustettujen kesäkurpitsaviipaleiden kanssa.

-Ruoka Pirkka 15.7.2006-