• 500 g vihreitä tomaatteja
  • 500 g sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä

Liemi:

  • 3 dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl vettä
  • 500 g sokeria
  • kanelitanko
  • pala inkivääriä
  • 10 mausteneilikkaa
  • 10 valkopipputria
  • pari muskottikukkaa

1. Kiedo mausteet sideharsonyytiksi tai sulje ne teräslankapalloon. Huuhdo tomaatit ja pistele ne haarukalla. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi.

2. Mittaa liemiainekset kattilaan. Kuumenna ja sekoittele, kunnes sokeri liukenee. Lisää tomaatit ja sipulit keitokseen. Keitä hiljaa miedolla lämmöllä, kunnes ainekset ovat läpikuultavia, noin 20 minuuttia.

3. Kaada säilyke pienehköihin, puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje kuumennetuilla kansilla. Säilytä viileässä.