Valmistus 1 tunti 10 minuuttia

12 annosta, yksi annos 210 kcal.

  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 150 g kiinteää maustamatonta tofua
  • 2 dl kypsäksi keitettyjä hirssisuurimoita (n. 1 dl raakana)
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 dl porkkanaraastetta
  • 1½ dl ruokosokerisiirappia
  • 75 g valkosuklaata

Päälle:

  • 1 prk vaahdotettua kevytvispiä tai kaurapohjaista vaahtoutuvaa "kermaa"
  • 2 tl tomusokeria
  • 2 rkl raastettua valkosuklaata

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele (irtopohjainen) kakkuvuoka kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle esimerkiksi seesaminsiemeniä.

2. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Mittaa tofu, jäähtyneet hirssisuurimot, öljy, porkkanaraaste ja siirappi tehosekoittimeen, anna käydä kuohkeaksi. Kääntele seos kuiva-aineiden joukkoon.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin ala- tai keskitasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Irrota kakku vuoasta. Anna jäähtyä.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta. Levitä vaahtoa kakun päälle. Koristele suklaaraasteella.

-Kevyt kokki 12/2011-