8-12 annosta

  • 1 (600 g) iso lehtitaikinalevy

Täyte:

  • 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 4 dl kasvislientä
  • 2 porkkanaa
  • 500 g kaalia
  • 1 purjo
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1½ tl meiramia
  • 1½ dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 2 dl mozzarellajuustoraastetta

Voiteluun:

  • 1 muna

Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä 15-20 minuuttia. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja leikkaa kaali ja huolellisesti pesty purjo ohuiksi suikaleiksi. Kääntele kasviraastetta öljyssä, kunnes ne hiukan pehmenevät. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Lisää keitetyt ohrasuurimot, kerma, munat sekä juustoraaste. Kauli taikinalevy suorakaiteen muotoiseksi noin 30X40 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy kahteen osaan. Nosta pohjalevy leivinpaperoidulle pellille ja nosta täyte päälle. Aseta toinen levy kanneksi ja nipistä reunat huolellisesti kiinni. Pistele pintaan haarukalla reikiä ja voitele munalla. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasossa 35-40 minuuttia.

-Yhteishyvä 3/04-