• ½ (200 g) pientä kukkakaalia
  • 100 g vihreitä neulapapuja
  • 1 (150 g) porkkana
  • 200 g ruusukaaleja
  • 3 l vettä
  • 2 rkl suolaa
  • 150 g kantarelleja (pakasteesta sulatettuja tai säilöttyjä)
  • 30 g voita

Pilko kukkakaali pieniksi nupuiksi. Leikkaa pavuista päät ja puolita pavut. Kuori ja suikaloi porkkana. Irrota ruusukaaleista mahdolliset tummentuneet päällyslehdet.

Kiehauta suolalla maustettu vesi. Keitä kukkakaalia 1 min ja nosta ne reikäkauhalla jääveteen. Lisää pavut ja ruusukaalit ja keitä 5 minuuttia,, nosta jääveteen. Ryöppää viimeiseksi porkkanasuikaleita puoli minuuttia ja jäähdytä nekin. Valuta vesi huolellisesti vihanneksista.

Pilko kantarellit muutamaan osaan. Kuumenna paistinpannu ja ruskista voi kevyesti. Lisää kasvikset ja kuumenna nopeasti sekoittaen. Tarkista suolan määrä.

-Glorian ruoka&viini 2/2011-