4 hengelle

  • 1 sipuli
  • 1 dl ryöpättyjä korvasieniä
  • 400 g kypsää kuorittua parsaa paloiteltuna
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl kasvislientä tai parsojen keitinlientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • ½ dl kuivaa sherryä

1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna korvasieniä hieman veitsellä.

2. Kuullota sipuli, parsat ja korvasienet voissa. Lisää mukaan vehnäjauhot ja sekoita kaikki keskenään.

3. Lisää mukaan kasvisliemi kokoajan sekoittaen. Anna keiton kiehahtaa. Lisää mukaan kerma, suola ja valkopippuri.

4. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja soseuta se sauvasekoittimella tasaiseksi.

5. Lisää keittoon juuri ennen tarjoilua tilkka sherryä. Koristele keitto parsannupuilla ja vaahdotetulla maidolla.

-Kotivinkki 5.5.2010-