Pohjaan:

  • 100 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen:

  • 1 tlk (850 g) säilykeaprikooseja tai persikoita
  • n. 100 g viinirypäleitä
  • 4 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 500 g maitorahkaa
  • 1 dl ranskakermaa tai smetanaa
  • 1 dl vaniljajogurttia

Pinnalle:

  •  ananaskirsikoita, mangoa, persikkaa tms. hedelmiä

Tarjoiluun:

  •  omena-, aprikoosi, persikka- tai mangososetta

Valmista ensin murotaikina. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna ja jatka vatkaamista hetki. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita vain nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Vuoraa irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat margariinilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja n. 5 cm reunoille. Laita vuoka jääkaappiin viilenemään.

Valmista täyte. Laita säilykehedelmät valumaan lävikköön. Pese viinirypäleet ja halkaise ne. Poista mahdolliset siemenet. Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon maitorahka, ranskankerma ja jogurtti.

Ota kakkuvuoka jääkaapista ja pistele haarukalla pohjaan reikiä. Levitä hedelmät pohjalle. Voit lohkoa persikanpuolikkaat neljään osaan. Kaada rahkamassa hedelmien päälle vuokaan ja laita 175 asteiseen uuniin alimmalle ritilätasolle noin tunniksi. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä täysin.

Levitä pääsiäistortun pinnalle halutessasi erilasia hedelmiä paloiteltuna ja tarjoa tortun seurana raikasta hedelmäsosetta. Lastenruokatölkeistä saat näppärästi vähäsokerista sosetta.

-keittokirja.ruokatieto.fi-